Ανακαλύψτε τα μυστικά της περιοχής μέσα από μία μοναδική συλλογή στιγμών και εικόνων...

Περίπατος Αγίου Όρους

Ο παρακάτω περίπατος θα σας περιηγήσει από την Ουρανούπολη μέχρι και τα σύνορα του Αγίου Όρους, αποκαλύπτοντάς σας πανέμορφες εικόνες. Ξεκινώντας από τον Πύργο της Ουρανούπολης, συνεχίστε αριστερά με κατεύθυνση προς το Άγιο Όρος. Αφού φτάσετε στο πάρκινγκ που θα βρείτε αριστερά σας, ο δρόμος θα γίνει χωματόδρομος και θα συνεχίσετε να έχετε τη θάλασσα στα δεξιά σας. Ο δρόμος σας οδηγεί σε ένα κτίριο και από εκεί σε ένα λόφο ανηφορικά. Το δρομάκι συνεχίζει νοτιοανατολικά, ακολουθώντας την ακρογιαλιά μέχρι να απομακρυνθεί από αυτήν.

Όταν το μονοπάτι επανέρθει στην ίδια ευθεία με την παραλία, θα αντικρίσετε ένα μεγάλο σχηματισμό βράχων. Μόλις περίπου 100 μέτρα πριν από αυτό το σημείο το μονοπάτι ανηφορίζει και οδηγεί σε σκαλοπάτια. Η πεζοπορία συνεχίζεται μέσα από θάμνους και δέντρα και σε περίπου 700μ αρχίζει να κατηφορίζει φτάνοντας κοντά στην παραλία που ακουμπά τα σύνορα του Αγίου Όρους. Σε αυτό το σημείο θα βρείτε και το Φραγκόκαστρο, την Μονή Ζυγού, την μοναδική μονή επισκέψιμη από γυναίκες μιας και βρίσκεται εκτός των συνόρων του Αγίου Όρους.

Οι πινακίδες θα σας προειδοποιήσουν να μην εισέρθετε τα σύνορα του Αγίου Όρους αν είστε γυναίκα ή αν δεν έχετε διαμονητήριο. Την πεζοπορία μπορείτε να συνεχίσετε μέσα από τους ελαιώνες, περνώντας το κάστρο και ακολουθήστε το μονοπάτι που κατευθύνεται προς τα βόρεια. Συνεχίζοντας προς τα πάνω, θα βρείτε μία ρεματιά, η οποία λειτουργεί και σαν φυσικό σύνορο με το Άγιο Όρος. Στα 400μ το μονοπάτι στρέφεται στα αριστερά, το οποίο ανηφορίζει και στριφογυρίζει, έχοντας σαν κατεύθυνση τώρα πια την Ουρανούπολη. Στον δρόμο σας θα βλέπετε την κοιλάδα ενώ το μονοπάτι τώρα στρέφεται προς τη θάλασσα. Περνώντας μέσα από ένα μικρό πευκοδάσος θα βρεθείτε μπροστά από την εκπληκτική θέα της Ουρανούπολης και της παραλίας της. Κατηφορίζοντας θα μπείτε μέσα στο χωριό.