Νερά σαν χειροποίητο γυαλί, "φιλοτεχνημένα" με όλες τις αποχρώσεις του μπλε"...

Ακτές

Η περιοχή έχει να επιδείξει εκπληκτικές, μαγευτικές παραλίες, ερημικές, πολυκοσμικές, κοσμοπολίτικες, ακουμπισμένες πάνω σε μία ακτογραμμή που εναλλάσσει τα χαρακτηριστικά της έτσι ώστε να γοητεύει κάθε επισκέπτη της. Οι περισσότερες από αυτές είναι βραβευμένες με το Διεθνές Κριτήριο καθαριότητας και ασφάλειας της «Γαλάζιας Σημαίας», έπειτα από μία κοινή προσπάθεια που διεξάγεται εδώ και πολλά χρόνια από ιδιώτες και τις δημοτικές αρχές. Έτσι η ποιότητα των νερών ελέγχεται από το ΥΠΕΧΩΔΕ και από ιδιωτικό ινστιτούτο, προστατεύοντας την καθαρότητά τους, αλλά προσφέροντας ταυτόχρονα ασφάλεια και παροχές για τους λουόμενους.

Ακτές περιοχής Ουρανούπολης

Ακτή Eagles Palace

Ακριβώς απέναντι από τα studios Λεωνίδας θα βρείτε μία πλήρως οργανωμένη παραλία, πεντάστερου ξενοδοχείου, βραβευμένη εδώ και πολλά χρόνια με το διεθνές κριτήριο της Γαλάζιας Σημαίας, με Beach Bar και εστιατόριο.

Ακτή Καμπούδι

Μία μακριά, ελκυστική ακτογραμμή που απλώνεται μόλις 4χλμ από τον οικισμό της Ουρανούπολης. Κατά μήκος της υπάρχουν όμορφα τοποθετημένα ξενοδοχεία, τα οποία υποστηρίζουν, οργανώνουν και περιποιούνται την ακτή, αλλά και εξοπλίζοντάς την με ασφάλεια, καθαριότητα, beach bars και εστιατόρια.

Ακτές περιοχής Ιερισσού

Ακτή Κακούδια

Από την Ιερισσό με κατεύθυνση Στρατώνι, περίπου στα δύο χιλιόμετρα θα βρείτε δεξιά ένα ανηφορικό χωματόδρομο που θα σας οδηγήσει στη ξακουστή παραλία «Κακούδια». Αυτό που κάνει αυτή τη παραλία ξεχωριστή είναι τα εντυπωσιακά γρανιτένια βράχια, σπαρμένα κατά μήκος της σε ποικίλους σχηματισμούς, ενώ η άμμος της, σε μέγεθος ρυζιού, παίρνει ένα ασπρορόδινο χρωματισμό από τα μυριάδες μικρά κοχυλάκια.

Ακτή Ιερισσού

Η ξακουστή παραλία της Ιερισσού, που πλαισιώνει όλο το μήκος του οικισμού, με καταγάλανα νερά και άμμο σε μέγεθος ρυζιού, προσελκύει επισκέπτες από όλη τη περιοχή. Καλόγουστα καφέ αλλά και οι αρχές έχουν αναλάβει να την οργανώσουν αλλά και να φροντίσουν για την καθαριότητα και την ασφάλειά της, προσφέροντας ταυτόχρονα ανέσεις που κάνουν τα καλοκαιρινά μεσημέρια απόλαυση.

Ακτή Ξηροποτάμι

Το Ξηροποτάμι ακουμπάει την πλευρά του Σιγγιτικού κόλπου, σημερινός μικρός παραθεριστικός οικισμός, δίνοντας ζωή στην εγκατάλειψη που υπέστη κατά τη διάρκεια του 1930. Από την Ιερισσό κατευθυνόμενοι προς το Γομάτι, στα δύο χιλιόμετρα θα βρείτε αριστερά σας ένα πλατύ χωματόδρομο που ακολουθείτε για έξι χιλιόμετρα. Στα τρία χιλιόμετρα βρίσκετε το αιωνόβιο Πουρνάρι και από εκεί μπορείτε να θαυμάσετε τη συγκλονιστική θέα του Σιγγιτικού και του κόλπου της Ιερισσού. Ένας ευκολότερος δρόμος είναι μόλις 100μ πριν το λιμάνι της Τρυπητής (ερχόμενοι από Ιερισσό) στρίβετε δεξιά και ακολουθείτε ένα ήπιο χωματόδρομο τεσσάρων χιλιομέτρων. Η θέα που σας θα προσφέρει η παραλία προς την Αμμουλιανή και τη Σιθωνία θα σας αποζημιώσει για κάθε χιλιόμετρο χωματόδρομου.

Ακτές Αμμουλιανής

Ακτή Αλυκές

Από τις πιο ξακουστές, κοσμοπολίτικες παραλίες της περιοχής, με εξωτικό χαρακτήρα αλλά και τιρκουάζ νερά, που μαζί με την μοναδική αίσθηση του νησιού δικαιολογεί στο έπακρο την καλή της φήμη. Βρίσκεται από την πίσω μεριά της Αμμουλιανής, χαρίζοντας απρόσκοπτη θέα στα παράλια της Σιθωνίας ενώ τα beach bars και οι μουσικές ενισχύουν την λάμψη της.

Ακτή Άγιος Γεώργιος

Ο Άγιος Γεώργιος βρίσκεται από την πλευρά της Ουρανούπολης, ξεκινώντας από το χωριό κατευθυνόμενοι στα αριστερά σας. Στη πορεία σας θα βρείτε και άλλες όμορφες παραλίες, δίνοντάς σας περισσότερες επιλογές. Από τον Άη Γιώργη, κατά τους ντόπιους, θα βρείτε ταβερνούλες που θα χορτάσουν την μεσημεριανή σας πείνα, αφού θα έχετε κουραστεί γλυκά από το απολαυστικό κολύμπι στα πεντακάθαρα νερά της.

Δρένια

Τα Δρένια, ή Γαιδουρονήσια κατά τους ντόπιους, είναι ένα πανέμορφο σύμπλεγμα μικρών ακατοίκητων νήσων, τοποθετημένα απέναντι από την Ουρανούπολη, σε απόσταση μόλις 2μιλίων. Καθημερινά μικρά καραβάκια μεταφέρουν τους λουόμενους από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα, με σημείο αφετηρίας τη σκάλα της Ουρανούπολης, μπροστά από τον Πύργο. Εκεί θα βρείτε και εστιατόριο για φαγητό και καφέ, ενώ η εξωτική ατμόσφαιρα ενισχύεται από την σιμιγδαλένια, ξανθή άμμο που καλύπτει κάθε σημείο, μέσα και έξω από τα τιρκουάζ νερά. Μπορείτε επίσης να ενοικιάσετε βάρκα (δεν απαιτείται δίπλωμα) και να ανακαλύψετε τη δική σας, προσωπική παραλία.

Ακτές περιοχής Νέων Ρόδων

Ακτή Κομίτσα

Η Κομίτσα βρίσκεται στη περιοχή των Νέων Ρόδων, μία καλλίγραμμη παραλία που βρίσκετε στο δρόμο προς το λιμάνι, σε μία απόσταση πέντε χιλιομέτρων. Σε αυτή την απόσταση θα βρείτε και άλλες όμορφες παραλίες, ενώ αυτή της Κομίτσας, που είναι πλήρως οργανωμένη, διαφέρει στα σημεία. Εκεί θα βρείτε εστιατόριο, καφέ αλλά και άλλες ευκολίες που παρέχει το camping με πολύ φροντίδα και μεράκι.

Ακτή Νέα Ρόδα

Ο οικισμός των Νέων Ρόδων στεφανώνεται σε ολόκληρο το μήκος του από μία πανέμορφη, πλήρως οργανωμένη παραλία, που υποστηρίζεται από περιποιημένα beach bars και καφέ που κάνουν τα μεσημεριανά μπάνια διασκέδαση.