Ανακαλύψτε τα μυστικά της περιοχής μέσα από μία μοναδική συλλογή στιγμών και εικόνων...

Δραστηριότητες

Τα studios Leonidas χαίρουν προνομιούχας θέσης, ιδανική για ημερήσιες εκδρομές και δραστηριότητες, μέσα στα όρια της περιοχής αλλά και στην υπόλοιπη Χαλκιδική.

Μόλις 200μ από τα studios, οι επισκέπτες μας μπορούν να χαρούν τις ομορφιές μιας μαγευτικής παραλίας, με όλες τις ανέσεις που προσφέρει το γειτονικό 5 αστέρων ξενοδοχείο. Θαλάσσια σπορ, καταδύσεις, beach bar, ενοικιαζόμενες βάρκες (δεν απαιτείται δίπλωμα για τη χρήση τους) για εξορμήσεις στα γειτονικά νησάκια, αλλά και με την διάκριση της Γαλάζιας Σημαίας, που εγγυάται την καθαριότητα, την ασφάλεια αλλά και την ποιότητα της παραλίας.

Κρουαζιέρα Αγίου Όρους. Για τις γυναίκες και τα παιδιά που δεν μπορούν να επισκεφτούν το Άγιο Όρος έχουν την δυνατότητα να κάνουν τη κρουαζιέρα, σε ένα θαλασσινό οδοιπορικό που αποκαλύπτει μοναδικές εικόνες από τα μοναστήρια της Αθωνικής Πολιτείας. Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας ακούτε την ιστορία του κάθε μοναστηριού ενώ πολλές είναι οι φορές αυτές που κάποια από τα μοναστήρια μεταφέρουν σκήνωμα επάνω στο καράβι για προσκύνημα. Τα καραβάκια που εκτελούν τον περίπλου ξεκινούν καθημερινά από τη σκάλα της Ουρανούπολης.

Εκδρομή στην Αμμουλιανή ή στα νησάκια. Περάστε τη μέρα σας ανακαλύπτοντας το νησάκι της Αμμουλιανής, περπατήστε στα σοκάκια του, ψάξτε την ιδανική παραλία και γευτείτε φρέσκα ψάρια. Στα Δρένια μπορείτε να περάσετε την μέρα σας ασχολούμενοι με τη θάλασσα και μόνο! Χαλαρώστε στις ξαπλώστρες και αφήστε τα μάτια σας να περιπλανηθούν στα τιρκουάζ νερά.

Επίσκεψη των γύρω οικισμών. Ανακαλύψτε τους οικισμούς που βρίσκονται σε κοντινές αποστάσεις και ξεδιπλώστε τον χαρακτήρα του κάθε ενός. Ιερισσός, Νέα Ρόδα, Ουρανούπολη, θαλασσινά χωριά με σπουδαίες ιστορίες και σημεία που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε.

Εκδρομή στην Αρναία και στον Ταξιάρχη. Δύο ορεινοί παραδοσιακοί οικισμοί, που θα σας μαγέψουν. Κάντε τη διαφορά και περιηγηθείτε στα στενά πλακόστρωτα της Αρναίας και τολμήστε το οδοιπορικό προς τον Ταξιάρχη, μέσα από καταπράσινες πλαγιές, ανεβαίνοντας στον Χολομώντα. Εκεί θα αποζημιωθείτε με αγνά, ντόπια κρέατα, σε γραφικές ταβέρνες, κρυμμένες μέσα στα ανεπανάληπτα πράσινα τοπία.

Ημέρα αρχαιολογικών χώρων. Αφιερώστε στιγμές από τις διακοπές σας ανακαλύπτοντας σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, σπουδαία κληρονομιά της περιοχής, που σίγουρα θα γεμίσουν την παραμονή σας με σπουδαίες καταθέσεις γνώσεων. Μονή Ζυγού, Μουσείο Πύργου Ουρανούπολης, Διώρυγα Ξέρξη, Αρχαία Άκανθος, Αρχαία Στάγειρα, Άλσος Αριστοτέλη.

Η πιο όμορφη παραλία. Συμβουλευτείτε τον οδηγό που έχουμε ετοιμάσει για εσάς με τις πιο όμορφες παραλίες της περιοχής και κρατείστε αυτή που σας γοητεύει περισσότερο. Αν όχι, μπορείτε να επιλέγετε μία για κάθε μέρα, ώστε να αφήστε το καλοκαιρινό σας αποτύπωμα σε όλες.

Γύρος Σιθωνίας. Αφιερώστε μία μέρα κάνοντας το γύρο της Σιθωνίας, μιας και η πορεία γίνεται περιμετρικά της χερσονήσου, περνώντας από πανέμορφα χωριά και οικισμούς, ενώ καθ’ όλη τη διαδρομή θα έχετε δεξιά σας το πράσινο και αριστερά το απέραντο μπλε της θάλασσας. Σημεία που ξεχωρίζουν: Όρμος Παναγιάς, Βουρβουρού, Πόρτο Κουφό, Μαρμαράς, Νικήτη.